PPL képzés

Quality hour building in a glass cockpit aircraft

Mi ez?

Magánpilóta szakszolgálati engedély. A PPL képzés az első lépcsőfok mind a hobbi, mind a hivatásos pilótaképzésben. Szabadidős céllal, egymotoros légcsavaros, tipikusan 2-8 férőhelyes repülőgépek vezethetőek Magyarország légterében.

Jelentkezési feltételek

Miért válassz minket?

Repülőgép

A piac egyik legmodernebb és legbiztonságosabb, Pipistrel Virus SW 121 típusú repülőgéppel oktatunk. EASA certifikált, Garmin glass cockpittal, robotpilótával és mentőernyővel felszerelve, ami vészhelyzet esetén az egész repülőgépet biztonságosan lehozza.

Online elméleti oktatás

Haladj a saját tempódban! A rendszeres konzultációkkal kiegészített online elméleti képzést iskola vagy munka mellett is rugalmasan elvégezheted. A képzés ideje alatt korlátlan online elméleti vizsga gyakorlást biztosítunk.

Rugalmas gyakorlati képzés

Hétköznap, hétvégén vagy akár ünnepnap is repülhetsz velünk reggeltől egészen napnyugtáig.

Hour Building in a glass cockpit Pipistrel aircraft

A PPL képzés felépítése

Repülőorvosi vizsgálat

2. osztályú orvosi minősítés szükséges. Egyáltalán nem kell tartani az orvosi vizsgálattól, aki az autóvezetéshez megkapta az orvosit, az nagy valószínűséggel ezen is átmegy. Sokkal egyszerűbbek a feltételek, mint a hivatásos pilóta orvosi alkalmasságin.

Elméleti képzés

Online elméleti oktatás 10 óra konzultációval. Az elméleti képzést a hatósági vizsgán is alkalmazott 9 tantárgyba csoportosítottuk: Repüléselmélet, általános légijármű-ismeret, meteorológia, légijog és repülési szabályok, rádiókommunikáció, repülési gyakorlatok és eljárások, repüléstervezés, navigáció, emberi tényező.

Gyakorlati képzés

Az elméleti képzéssel párhuzamosan már el is kezdődnek a repülések. Összesen 45 órát szükséges lerepülni, amiből legalább 10 óra egyedül repülés.

Vizsga

A hatósági elméleti vizsga az elméleti képzés befejezése után, számítógép előtt, feleletválasztós formában zajlik a fent említett 9 témakörből. Ha valamelyik témakör nem sikerül elsőre, lehetőség van csak abból újravizsgázni.

A 45 óra lerepülése után következik a hatósági gyakorlati vizsga, ez a PPL képzés utolsó része. Kb. 1.5 óra időtartamú repülés a vizsgáztatóval, aminek sikeres teljesítése után a hatóság kiállítja a szakszolgálati engedélyed.

Hogyan tovább?

Sikeresen befejezted a PPL képzésed? Gratulálunk, most már parancsnokpilótaként repülhetsz egymotoros légcsavaros repülőgépen a hazai légtérben nappal, jó látási viszonyok között. Az előző korlátozásokat pedig szép sorban fel tudod oldani a megfelelő képzésekkel. Utasokat is vihetsz magaddal, de csak nem kereskedelmi célból. Hasonlóan a telekocsihoz, a repülés világában is működik a költségmegosztásos repülés, így a repülésed bizonyos költségeit szétoszthatod az utasaid között, magadat is beleértve. A Légügyi Hatóság állásfoglalását ITT olvashatod ezzel kapcsolatban.

Szívesen repülnél külföldre is? Szerezd meg a repülős nyelvvizsgát (ICAO Level 4), és máris megnyílnak előtted a határok. Az EASA összes tagállamába repülhetsz, ezek mindegyikében érvényes a szakszolgálati engedélyed. A naprakész listát ITT találod.

Elvégezhetsz egy NVFR tanfolyamot, hogy napnyugta után is a levegőben tudj maradni.

Árak

A képzés díja 8 600 EUR, amely fizethető több részletben, és az alábbiakat tartalmazza:

Próbarepülés

Gyere el egy bemutató repülésre, ahol megismerkedhedsz a repülőgépünkkel, mesélünk a képzésről, és oktató felügyelete mellett ki is próbálhatod a repülőgép vezetést. Ha még nem vagy benne biztos, hogy neked való a pilótaképzés, ez egy remek lehetőség arra, hogy belekóstolj ebbe a világba, mindezt további kötöttségek nélkül. Ha pedig szimpatikusak vagyunk, és úgy döntesz, hogy nálunk szeretnéd elvégezni a tanfolyamot, a fenti repülés már be is fog kerülni a repülési naplódba!

Érdeklődés

Magyar Balázs